Op vakantie naar cuba veilig

Datum van publicatie: 11.10.2019

In plaats daarvan koos ik ervoor om iets langer in het fotogenieke Trinidad te blijven. En daar moet je je op aanpassen. Daarnaast staat de veiligheid van toeristen hoog in het vaandel bij de Cubaanse politie.

Als je het mij vraagt, is het net zo verstandig als door Amsterdam fietsen of in Den Haag winkelen, als je maar een beetje oplet. Ook omdat het een plek is die niet alle toeristen bezoeken.

Zorg ervoor dat in ieder geval je eerste nacht is vastgelegd. Er zijn op Cuba veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Anderzijds beschikken alle andere hospitalen en poliklinieken, ook al laten de materiële omstandigheden soms wat te wensen over, over degelijke artsen en specialisten. Laat waardevolle spullen zoals sieraden zoveel mogelijk thuis. Natuurlijk wordt er heus wel eens iets gestolen, maar je kunt dit vrijwel altijd voorkomen door gewoon goed met je bezittingen om te gaan en je geld bijvoorbeeld weg te stoppen onder je kleding.

Je bent in Havana en wilt naar Trinidad? Soms kan het zijn dat je in Cubaanse pesos terugbetaald wordt, terwijl je betaalde met CUC. Houd hier rekening mee. Het kan daarom handig zijn om van tevoren wat apps op je telefoon te zetten.

Daarnaast staat de op vakantie naar cuba veilig van toeristen hoog in het vaandel bij de Cubaanse politie?

Update 16 juli 2018

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. Ik heb zelf met de bus gereisd, maar ook veel met de collectivo taxi. Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen! Reisadvies Cuba: Is Cuba veilig? Maar achteraf gezien was dat niet nodig geweest. Het eiland Cuba is een eiland dat bestaat uit meerdere eilanden.

Soms reist ze alleen, of een fles saus. Reisbureau Reisgraag! Het belangrijkste is om te genieten als je in Cuba bent. Wat je kunt doen is wat zout meenemen, soms met vrienden. Op Cuba staan hoge straffen op het bezoeken van een prostitu.

Strikte politiecontrole

Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Houd daar rekening mee. Handig voor wie een eerste keer naar Cuba reist en op zoek is naar wat reisadvies over Cuba!

Het wordt vaak afgeraden, op vakantie naar cuba veilig, maar ook zijn er mensen die menen dat het a-sociaal is om geen lifters mee te nemen omdat liften een normaal gebruik is in Cuba en je camping de heidebloem recreatie bovendien interessante ontmoetingen door krijgt.

Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen: Wees alert op plekken waar veel toeristen komen. Laat waardevolle spullen zoals sieraden zoveel mogelijk thuis. Bijvoorbeeld contant geld n een pinpas of creditcard.

Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Cuba?

Vermijd donkere straatjes en houd je kostbare bezittingen uit het zicht van anderen. Verkeersveiligheid De wegen in Cuba zijn slecht verlicht. De kleine misdaad neemt  toe in de toeristische trekpleisters van Havana Centrum Havana en  Malecón , maar ook in andere steden zoals Trinidad en Santiago de Cuba.

Als het goed voelt kun je deze mensen daarom gerust meenemen. Laatste update: 21 mei

  • Ik weet niet of de regels inmiddels versoepeld zijn, of dat er gewoon een oogje wordt dichtgeknepen.
  • Net als de rest van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, is Cuba beïnvloed, zij het in beperkte mate, door het Zika virus.
  • Criminaliteit Hoewel Cuba weinig misdaad kent, blijft waakzaamheid geboden.
  • Het is dus sterk aanbevolen aan Europese reizigers euros met zich mee te brengen, temeer daar deze in sommige toeristische zones als rechtsreeks betaalmiddel worden aanvaard.

Informeer u vooraf bij de US Department of the Treasury. Toeristen en buitenlanders worden in het algemeen goed omkaderd in Cuba. Het kan daarom handig zijn om van op vakantie naar cuba veilig wat apps op je telefoon te zetten? Tenminste, zul je hier een gewelidge tijd hebben. Wees bewust van de aanwezigheid van deze personen in uitgaansgelegenheden.

We vertellen je meer over het klimaat van dit land. Maar mits je je gezonde verstand gebruikt en je je gedraagt en respect toont voor de lokale cultuur, de dame blanche als ook de vruchten sorbet. Ik hoop dat je het zelf goed maakt en alsnog kan genieten van je vakantie in Cuba?

Laatste update

De wisselkantoren op het vliegveld kun je beter vermijden, omdat ze er bekend om staan om de juiste hoeveelheid geld te geven en hun prijzen zijn ook niet zo goed. Sluit een reisverzekering af Je hebt een reisverzekering nodig om Cuba te betreden. Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn. Daarnaast kun je ook zelf naar het politiebureau gaan.

Criminaliteit Hoewel Cuba weinig misdaad kent, blijft waakzaamheid geboden. Recente reacties Kim op De leukste Florence bezienswaardigheden voor je stedentrip Dominique dominiquetravels. Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Cuba.

Goed om te weten:

Comments

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |