Eerste pil te laat ingenomen

Datum van publicatie: 23.08.2019

Gezond leven Aandoening Dossiers. Je bent in dat geval niet beschermd tegen zwangerschap.

De opeenvolgende pil wordt op het normale tijdstip ingenomen. Noteer voor de zekerheid op de kalender op welke dag je met de pil begonnen bent. Zonodig kan de morningafterpil binnen 72 uur of een spiraaltje binnen 6 dagen na onbeschermde seks alsnog een zwangerschap voorkomen. Toelichting Kunt u toelichten waarom niet? Als je 2 of meerdere pillen bent vergeten te nemen in de 3e week van je pilstrip dag 15 t. Ben je de laatste 21ste pil van de strip langer dan een dag vergeten dan ben je de stopweek dus eigenlijk een dag eerder begonnen.

Ben je je meerfasenpil of de pil zonder oestrogeen vergeten te slikken?

Don't Panic. Simpele tomatensalade met avocado en rode ui. Klik wel op versturen. Meestal betekent dit, dat er op die dag twee pillen moeten worden geslikt. Meer dan 12 uur te laat.

Je kunt nu verder gaan met het normale schema. Ook combinatiepillen kunnen weer onderverdeeld worden in verschillende soorten pillen, namelijk: éénfasepillen en meerfasepillen. Wel dient ervoor gezorgd te worden dat gedurende de 7 dagen voordat er een stopweek wordt ingelast geen enkele pil wordt vergeten.

Bekijk Video

Depressief door de pil: hoe zit het echt? Week 2  van de pilstrip Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Twijfel je aan jouw situatie? Als je maar 1 pil bent vergeten in te nemen in de eerste week van je pilstrip kan je het volgende doen:. Ik neem normaal mijn pil rond 11 uur 's avonds maar ik ben hem vergeten dus heb ik hem om 8 uur 's ochtends genomen.

  • De combinatiepil bevat twee soorten hormonen: oestrogeen en progestageen. Ben je twee pillen achter elkaar vergeten?
  • Dan kan de werking van de pil verminderd zijn.

Dat waarom is bewegen belangrijk voor peuters allereerst afhankelijk van het soort pil dat je slikt. Maar gebruik de komende 7 dagen een extra voorbehoedmiddel condoom als je wilt vrijen! De cycluscomputer als anticonceptie onbetrouwbaar. Als de diarree blijft aanhouden, bestaat er een eenvoudige oplossing: de pil kan eerste pil te laat ingenomen intravaginaal worden toegediend.

Als je twijfelt of je al dan niet bent beschermd tegen zwangerschap, vraag dan zeker raad aan je huisarts of gynaecoloog. Een url mag maar 1x worden gebruikt.

2 of 3 pillen vergeten

Heb je nog een reservestrip, dan kun je de zoekgeraakte tablet daar uit aanvullen. De éénfasepil is de meest gebruikte pil. En slik de volgende pil op de gewone tijd. Je kunt kiezen:.

Maak een afspraak met je huisarts of gynaecoloog. Ben je er niet zeker van welke soort pil jij slikt. De werkzaamheid van je pil is niet verminderd. Hoe gaat het verder na het vergeten van de pil, eerste pil te laat ingenomen. Hetzelfde advies geldt in geval van hevig braken. De noodpil moet binnen de 72 uur na het risicocontact genomen worden.

1 pil vergeten in week 1,2 of 3

Andere voorzorgsmaatregelen zijn niet nodig. Moet je binnen vier uur na het innemen van de pil overgeven of krijg je last van waterdunne diarree? Neem dan contact op met je huisarts voor advies. Zo kies je het perfecte scriptie onderwerp.

Op onderstaande website is een handig overzicht te vinden per merk wat je moet doen als je de pil bent vergeten.

Maak een afspraak met je huisarts of gynaecoloog. Gebruik naast de pil ook een condoom de volgende 7 dagen dat je seks hebt! Meestal betekent dit, dat er op die dag twee pillen moeten worden geslikt. Hallo xJoy, Het klopt inderdaad dat het niet uitmaakt als je je pil minder dan 12 uur te laat inneemt. Adviezen bij het vergeten van de "gewone" pil Definitie pil vergeten: De pil had 12 uur of langer geleden al ingenomen moeten worden. Meer informatie over anticonceptie Meer informatie over eerste pil te laat ingenomen Meer informatie over voorbehoedmiddelen en veilig vrijen vindt u op: seksualiteit, eerste pil te laat ingenomen.

Laatste van de 2 vergeten pillen niet binnen 12 uur Slik je de 2e pil van de 2 achter elkaar vergeten pillen niet binnen 12 financieel centrum van duitsland. Neem dan contact op met je huisarts.

Wat voor pil slik je?

Als je moet overgeven tijdens de periode dat je de pil neemt, ben je ook niet altijd meer even goed beschermd: Als je braakt binnen de 2 uur nadat je de pil hebt ingenomen : neem een nieuwe pil uit een reservestrip in of de laatste pil van je strip, als je geen reservestrip bij de hand hebt. Klik wel op versturen. Mogelijkheid 2: vervroegde stopweek Als je niet een strip door wilt slikken kun je in de derde week ook een vervroegde stopweek inlassen.

In deze informatiefolder leest u wat u in welke situatie kunt doen om een zwangerschap alsnog te voorkomen. Lees dan  wat moet ik doen als ik de minipil vergeten ben. Spiraal, ring en andere middelen Er is veel meer dan alleen de pil.

Goed om te weten:

Comments

  1. Dan is een andere anticonceptiemethode wellicht meer geschikt voor je.
  2. Stijntje
    Als je 2 of meerdere pillen bent vergeten te nemen in de 1e week van je pilstrip dag 1 t. Ga direct door met de nieuwe strip doorslikken.
  3. Video's Video's. Je bent nu nog tegen zwangerschap beschermd.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |