Met de auto door toscane

Datum van publicatie: 02.10.2019

Vandaag vertellen we je waar je deze prachtige plaatjes met eigen ogen kunt zien — én kunt vastleggen! Vandaag rijd je een korte afstand naar het bekende Italiaanse plaatsje Lucca.

Een goede parkeergarage is La Dogana Srl en ligt meteen aan de rand van het centrum.

Een fijne stop is Montalcino , een dorp dat op een heuveltop in dit prachtige natuurpark ligt. Florence en cinque terre waren daarbij absoluut mijn hoogtepunten, ik zou graag de andere plekken in de toscane eens bezoeken, lijkt me prachtig. Het Palazzo Pubblico beschikt over een klokkentoren van meter hoog. Deze route is ideaal voor een autorondreis van ongeveer twee weken.

Dit zijn in zo goed als alle gevallen georganiseerde rondreizen langs de vele highlights van de regio. Er zijn in Toscane behoorlijk wat mooie korte en lange wandelroutes te vinden.

De natuurlijke baden van Saturnia zijn namelijk een perfecte plek om te ontspannen. Had de stad vele eeuwen terug nog een belangrijke rol op de markt van de wolindustrie, dan is die vandaag volledig uitgespeeld.

Een vrij onontdekte stad in Itali behalve onder de Italiaanse foodies? Je begint je rondreis door Toscane in het hart van de Italiaanse regio: Florence, met de auto door toscane. Al van ver zie je de koepel van deze enorme kathedraal boven de stad torenen. tjitske reidinga hesling reidinga

Zorg daarnaast natuurlijk altijd voor fatsoenlijk schoeisel. Heel erg bedankt. Dit zal de komende jaren waarschijnlijk wel gaan veranderen omdat er hard gewerkt wordt aan de bereikbaarheid van dit vliegveld.

Elke ochtend de balkondeuren opgooien en het uitzicht over groene heuvels is een geschenk. De straatjes zijn ontzettend mooi en je vindt er een mooi plein en leuke restaurantjes met heerlijke wijn!

Heb je geen hoogtevrees? Geschreven door. Start de auto route Toscane in Pisa Zelf verbleven wij in Pisa , waardoor onze route vanzelfsprekend hier begon.

Daar was ik al eens kapper melkfabriek bergen op zoom, terwijl je de andere route je meeneemt door Belgi en Frankrijk. De ene route neemt je mee door Duitsland en Zwitserland, ik ben nog steeds erg benieuwd naar Florence.

Stuur me de gratis preview reisgids. Zelfs in de kleinste dorpjes zijn er parkeerwachten te vinden, met de auto door toscane. En het fijne: al het moois ligt relatief dicht bij elkaar.

Langs de marmergroeven in de Apuaanse Alpen

Het dorp bestaat uit slechts een paar straten en is eigenlijk meer een versterkte burcht. Vanaf de stadsmuren van Monteriggioni heb je een mooi uitzicht over de omgeving van Chianti. Hier vind je leuke Italiaanse boetiekjes, maar ook de grote bekende winkelketens.

Heb je geen hoogtevrees. Ook een bezoek aan de Ponte Vecchio mag niet ontbreken. Dit kleine eiland is met name in de zomermaanden een geliefde plaats voor toeristen, met de auto door toscane. Pistoia, torens en een kerk. Op het hoogste punt van San Gimignano vind je een aantal prachtige pleinen, Toscaanse amsterdam green light district nog niet ontdekt door het massatoerisme, the Della Rovere!

Praktische Roadtrip Tips voor Toscane:

Je slaapt in een ruime omgeving ten midden van een prachtig landschap. En nog een uitschieter van roadtrip door Toscane, we bezoeken namelijk Cinque Terre in Ligurië dat zo dichtbij ligt en deze unieke plek overslaan zou voor eeuwig zonde zijn. Die fabriekjes zijn er nog maar dan buiten de stadsgrenzen. Verder vind je er talloze souvenirwinkels en een aantal leuke restaurantjes.

Onze bloggers Maak kennis met onze bloggers. Verder vind je er talloze souvenirwinkels en een met de auto door toscane leuke restaurantjes.

Je slaapt in een ruime omgeving ten midden van een prachtig landschap! Hou je van actief bezig zijn of lekker relaxen. Architecturale hoogstandjes, een verrassend mooiste. Kom je met het vliegtuig naar Toscane en wil je toch veel van de regio zien, dan doe je er goed aan om een auto te huren. Je hebt de Duomo met zijn opvallende buitengevel en een 'hangende' preekstoel. D roadtrip route voor Toscane 1.

Download de voorbeeldroute voor je rondreis door Toscane, beleef het zelf!

Reisroute Tips. Het bekendste Italiaanse stadje staat vandaag op het programma: Pisa. Hij was telefoondesigner in Milaan, maar besloot in om een verlaten kerk op het Toscaanse platteland te transformeren tot zijn eigen atelier.

Je begint je dag lekker rustig want je blijft nog een dagje in Volterra. Al op de weg naar San Gimignano toe vallen de torens die tegenwoordig nog overeind staan op. Het autorijden in Toscane verschilt niet heel veel met het autorijden in Nederland.

Goed om te weten:

Comments

  1. Lees ook:  Tips voor een roadtrip in het buitenland. Maar neem ook de tijd voor de rit erheen: onderweg rijd je langs fraaie olijfgaarden, uitgestrekte wijngaarden en lanen omzoomd door cipressen, met in de verte groene hellingen waarop de meest idyllische stadjes en dorpjes te vinden zijn.
  2. Jan-Peter
    Mocht je de auto toch liever in het centrum willen parkeren, dan vind je naast de Scheve Toren van Pisa de beveiligde parkeergarage Via Cammeo.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |