Wat kost een elektrische auto per kilometer

Datum van publicatie: 16.09.2019

Hieronder tref je het overzicht aan. We kunnen daardoor stellen dat een EV hier in het voordeel is, maar de kosten zijn niet concreet genoeg om te gebruiken in de berekening. Op basis van de kilometers die je per jaar rijdt en de verbruiksgegevens kunt u vervolgens jouw jaarverbruik goed schatten.

Hoeveel kost rijden met een elektrische auto? Bovendien is elektrisch rijden zuiniger in de stad dan op de snelweg. Zonder rekening te houden met de onderhoudskosten kunnen we wel iets zeggen over de maandlasten in het eerste jaar.

Dit betekent dat de elektriciteitskosten 3,5 cent per kilometer zijn. Reken je dit door voor de Nissan Leaf, dan zou je thuis ongeveer 4 cent per kilometer betalen, bij een publieke laadpaal ruim 6 cent en bij een snellader bijna 12 cent per kilometer.

Dan is de elektrische auto een goede optie.

Wat zijn de lasten bij elkaar opgeteld. Een standaard woonhuisaansluiting heeft meestal een capaciteit van 3 x 25A of 1 x 40A? Anders gezegd: Heeft u de mogelijkheid om thuis of op het werk de auto op te laden, dan kost rijden op stroom grofweg de helft van rijden op reguliere brandstof.

Actueel Blog Nieuws Veelgestelde vragen. Dat komt door de batterij. Om veel redenen overwegen wat kost een elektrische auto per kilometer meer mensen om over te stappen van hun normale auto naar een elektrische auto.

Dit is 3 cent per kilometer als je jaarlijks
  • Er zitten grote verschillen tussen de kosten van het opladen bij een oplaadpunt in het openbaar, thuis of op het werk.
  • Hybrides zijn milieuvriendelijker dan een gewone auto, maar ze rijden niet zuinig. Op basis van de kilometers die je per jaar rijdt en de verbruiksgegevens kunt u vervolgens jouw jaarverbruik goed schatten.

De wereld van mobiliteit verandert en biedt nieuwe voordelen voor werkgevers en leaserijders. Bereken jouw maandlasten met onze speciale rekentool Wat kost elektrisch rijden precies?

Wat een Tesla je aan onderhoud gaat kosten, is nog maar afwachten. Vergelijk vooral de tarieven die je nu betaalt tegenover de tarieven die er worden aangeboden bij de leveranciers, het kan zoals we net al zeiden veel schelen in prijs. Actueel Blog Nieuws Veelgestelde vragen. Toggle navigation Menu. Hoge aanschafprijs Het grootste nadeel voor particulieren is de hoge aanschafprijs van de auto.

  • Hoeveel stroom de auto gebruikt bij het opladen en hoeveel die verbruikt bij het rijden is bij iedere merk en model anders. Voordat we de kosten uiteenzetten, kunnen we alvast zeggen dat je niet kiest voor elektrisch rijden om geld te besparen.
  • Hoeveel 1 kWh kost, kan verschillen per laadpunt.

Dit is ruim 1 cent per kilometer. Gek genoeg op snellaadplekken! Waar moet ik op letten bij overstappen. Als je een beetje alert bent. Hierdoor kan je meteen zien wat voor jou het voordeligst is, en of de energieleverancier de juiste is voor jouw situatie.

Elektrische auto voordeliger in gebruik

Bij een openbaar oplaadpunt moet je altijd in de buurt van de auto blijven. In stapten ruim 1,3 miljoen huishoudens over en maar Welke lengte EV kabel moet ik kopen? Voor de kosten van opladen van de Nissan Leaf kijken wij naar verschillende opties.

De hoogte van de motorrijtuigenbelasting mrbis een belangrijke factor, 175gr. Nu 20,- korting op Wegenwacht Europa Standaard. Telefoon: - WhatsApp: 06 09 E-mail: info gaslicht. Wil je lenen! Hoe duur elektrisch rijden is hangt dus sterk af van waar je de auto oplaadt.

Wat kost een elektrische auto?

Wat heb je dan bijvoorbeeld een zeer ruime ruime Skoda Station of Ford Focus. Overstappen van energieleverancier is de afgelopen jaren steeds populairder aan het worden, steeds meer mensen beginnen de waarde te zien van overstappen omdat de energierekening maar duurder en duurder wordt. Naar verluidt wordt deze regeling doorgetrokken tot en met Het kostenplaatje Maar wat is uiteindelijk goedkoper?

Wat een Tesla je aan onderhoud gaat kosten, is nog maar afwachten.

Renault clio occasion breda elektrische auto vergt bovendien ook minder onderhoud: wat kost een elektrische auto per kilometer bewegende delen en dus minder slijtage. Dit artikel is inmiddels verouderd. Gemiddeld die 18 kWh dus. Home    Klimaatkennis    Mobiliteit    Wat kost het opladen van een elektrische auto.

De brandstofkosten van een gewone auto bereken je door het brandstofverbruik en de kosten van de brandstof. Qua verbruik is de e-Golf goedkoper dan de Hyundai Kona. Het is mogelijk dat de informatie inhoudelijk niet meer klopt. Dat komt uit op 10 cent per kilometer. Dat blijkt uit onderzoek door Autovisie.

Hoeveel verbruikt zo’n elektrische auto nou eigenlijk?

En hoe laat zich dat vergelijken met rijden op benzine of diesel? Overstappen gas en licht, een onderwerp wat we regelmatig horen terugkomen bij Nederlandse consumenten, zeker nu de prijzen van de energierekening maar blijven toenemen. Deze kosten zullen wellicht niet veel verschillen tussen elektrisch en fossiel, maar vormen wel een wezenlijk onderdeel van de totale kosten van auto rijden. Dat komt dus neer op nog geen 4 cent per kilometer.

Groene energie Vergelijk duurzame pakketten Alles over groene energie Terugleveren stroom en salderen Stroom opwekken met zonnepanelen? Direct vergelijken Energievergelijker Energie vergelijken Stroom pakketten vergelijken Gas pakketten vergelijken Energie welkomstpremies Overzicht energieleveranciers.

Hoe een laadstation installeren.

Goed om te weten:

Comments

  1. Dan ben je zo stom om in dit land
  2. Telefoon: - WhatsApp: 06 09 E-mail: info gaslicht.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |