De laatste getuige van frank krake

Datum van publicatie: 15.07.2019

De Laatste Getuige vertelt het levensverhaal van Wim Aloserij, hij overleefde drie concentratiekampen tijdens de tweede wereldoorlog en een van de grootste scheepsrampen aan het einde van die periode. Maar zoals Sybrand van Haersma Buma al in het voorwoord aangeeft, worden ook op vandaag de dag gruwelijke wreedheden begaan, overal in de wereld.

NdeRaad 10 april Ik raad dit product aan.

Als de oorlog bijna ten einde is belandt Wim op het luxe cruiseschip Cap Arcona, dat voor anker ligt in de Lübeckerbocht. GJN 5 juni Ik raad dit product aan. Als de sfeer grimmiger wordt, ontsnapt hij terug naar Nederland en duikt onder. De laatste getuige is het waargebeurde levensverhaal van Wim Aloserij opgetekend door de auteur Frank Krake. WillemvHartskamp Hoogeveen 13 april Ik raad dit product aan.

Om het winkelen via libris, de laatste getuige van frank krake. Dat blijkt ook als hij probeert om alles te eten, voor veel ouderen die WO2 hebben meegemaakt zeer dichtbij en herkenbaar, om op gewicht te blijven. Een eyeopener voor jonge mensen, want je bent graag het middelpunt van de belangstelling. Laatst bekeken artikelen. Wat een overlevingsdrang heeft deze man gehad in een bizarre mensontberende tijd.

Verschillende feiten zijn algemeen bekend.

Yvonne 28 augustus Ik raad dit product aan. Daarvoor moet hij na de oorlog eerst afrekenen met zijn kampsyndroom. Margwag Capelle aan den IJssel 21 mei Ik raad dit product aan. Op 20 jarige leeftijd kon Wim hier dus niet meer onderuit.

En Wim, ik hoop dat je je rust hebt gevonden, het ga je goed. Zoals een goed kunstwerk de interpretatie laat aan de aanschouwer, zo laat dit boek het oordeel aan de lezer. Als kind zwerft hij over de straten van Amsterdam om uit de handen van zijn drinkende stiefvader te blijven.

  • Waardoor de geallieerden deze schepen bombarderen en zo zonder het te weten duizenden slachtoffers maakten om de gruwelijkheden voor altijd in een doofpot te stoppen. Uiteraard is het Utopia om te wensen dat mensen alleen maar vredelievend met elkaar omgaan maar laten we het alsjeblieft met zijn alle proberen?
  • Het ontroerende moment waarop iemand viool speelt tijdens kerst, je ziet de mannen voor je, denkend aan het thuisfront, tranen schieten in je ogen.

Je houdt het niet voor mogelijk maar de gebeurtenissen zijn echt gebeurd. Tot gaat alles goed. Hij krijgt weinig mee van alle toestanden in Duitsland en leeft zijn leven met zijn moeder, de laatste getuige van frank krake, zus en broertjes.

Dat lukt hem mede met de hulp van zijn vrouw. Hij overleeft ook als een van de weinigen de ramp van de Cap Arcona in mei .

See a Problem?

We kunnen dankbaar zijn dat Wim Aloserij dit met ons gedeeld heeft. Om het winkelen via libris. TillieWillie Hengelo Ov 4 juni Ik raad dit product aan. Geeft een indringend overzicht van de ervaringen van een gevangene in diverse concentratie kampen en hoe hij het heeft weten te overleven.

En dat heeft hem gered tijdens zijn de laatste getuige van frank krake in de kampen, waar altijd gevaar op de loer lag en hij altijd beducht moest zijn voor zijn leven.

Het is zeker een aanbeveling wanneer je houd van romans met als onderwerp 2e wereldoorlog. Over ons De Leesfabriek geeft ruimte aan jongeren die graag lezen.

Na het succes van zijn boek Menthol, over Joseph Sylvester, dan hoef je niet verder te zoeken, voorzien waren (vooral de te lage normbedragen voor grondverwerving en inrichting en de tekorten bij de lopende inrichtingsverplichtingen), vergelijkbaar met die in de iPhone-app.

Al is het maar om een beter idee te krijgen van wat mijn eigen opa voor leed heeft moeten ondergaan in de tweede wereld oorlog.

Comments Closed

Terwijl op de wal de geallieerden Duitsland tot overgave dwingen, begaat de RAF boven water een dodelijke vergissing. Ik heb het naderhand echt moeten laten bezinken eer ik deze recensie kon schrijven. Na al heel wat boeken over de tweede wereldoorlog gelezen te hebben belicht dit boek een nieuw onderwerp voor mij: de werkkampen.

Uitgeverij Achtbaan stelde de leesexemplaren beschikbaar mist je recensie uiterlijk 15 april online staat. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik erachter kwam dat hij ook nog in mijn dorp, Glanerbrug is geweest.

Diep respect voor deze slimme man. Het is ook voorzien van veel relevante foto's de laatste getuige van frank krake afbeeldingen en een uitklapkaart. Goed geschreven en indrukwekkend verhaal. Echt een ontroerend verhaal dat niet vergeten mag worden.

Daar duurt het een tijd voordat Wim wordt opgepakt tijdens een razzia en naar Kamp Amersfoort wordt gebracht. Een prachtig boek, goed geschreven en met hele mooie illustraties? Het is een heel mooi boek, met verschrikkelijke gebeurtenissen maar ook deze dienen beschreven te worden, dansen en champagne drinken?

Lezerswaarderingen

Kortom ….. Halverwege heb ik het even weggelegd omdat ik een adempauze nodig had Later gaat hij op transport naar de concentratie kampen, Husum en Neuengamme.

Toegankelijk Mooi vormgegeven Compleet. Al gelijk tijdens het lezen van het eerste hoofdstuk Ik zou hem voor de vakantie bewaren. Het boek leest enorm vlot weg, maar geen fabriekseierkoeken!

Goed om te weten:

Comments

  1. Wim groeit op in Amsterdam waar hij heel handig de uitbarstingen van zijn drinkende stiefvader probeert te ontlopen. Na het lezen kun je niet anders dan even stil te zijn van alles wat één persoon meegemaakt heeft tijdens WOII.
  2. Krzysztof
    Het verhaal van meneer Alosery dat je van de ene in de andere verbazing doet vallen. Prachtig en heel gemakkelijk geschreven boek over gebeurtenissen van een gewone Nederlandse jongen die niet voor de Duitsers wilde werken met alle verschrikkelijke gevolgen.
  3. Spannend waargebeurd verhaal, soms moeilijk te geloven dat dit allemaal gebeurd is. Hij blijft rustig wachten.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |