Groenblijvende struik winterhard schaduw

Datum van publicatie: 14.08.2019

Maandelijks persoonlijk snoei-en onderhoudsadvies in je mailbox. Verfijn resultaten. Na vorst lijkt het blad afgestorven en hangt helemaal slap, maar zodra de temperatuur weer boven nul is komt het blad weer helemaal bij.

De Ilex maximowicziana 'Kanehirae' is een middelgrote struik met glanzend licht gekarteld blad. Rhamnus catharticus Wegedoorn. Weigela florida 'Victoria' Weigelia.

Snoei de Buxus met schoon gereedschap bij bewolkt weer zodat de planten gezond blijven. Als de plant het naar zijn zijn heeft kan het een grote struik worden van wel cm hoog.

Physocarpus Diablo is een prachtige heester met diep purperbruin blad groenblijvende struik winterhard schaduw sierli Deze stervormige bloemetjes springen er pas echt uit als je ze in een grote groep aanplant. Skimmia japonica 'Veitchii' Skimmia. Je kunt spreken van schaduw als er in de zomer vooral gefilterd zonlicht is door bomen of struiken, groenblijvende struik winterhard schaduw, of als er per dag minder dan drie uur zon is. Stachyurus chinensis 'Celina' Staartaar? JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.

Bloeien doen ze uitbundig in de zomermaanden.

4 groenblijvende struiken voor de schaduw

Ook een leuke plant voor een schaduwrijke plek is het longkruid. Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters. Deze bijzondere struik bloeit met grote trossen roze bloemen. Aarzel dus niet om uw vraag te stellen, zij geven u graag advies. Deze grote parkboom is geschikt voor de grotere tuin omdat ze een hoogte van wel 15 meter kunnen bereiken.

De tongvaren groeit in het wild ook wel op vochtige oude muurtjes, langs het water en in bossen. Na de bloei verschijnen er zwarte besjes die erg giftig zijn.

  • Rubus x tridel 'Benenden' Sierbraam. Weigela 'Black and White' Weigelia.
  • Wel zal hij in de schaduw wat minder bloemen geven.

Cornus alternifolia 'Argentea' Kornoelje! Dat gedeelte van de tuin hoeft groenblijvende struik winterhard schaduw niet saai te zijn. Euonymus japonicus Gemini is een prachtige bonte struik voor de border! Lonicera nitida 'Hohenheimer Findling' Chinese kamperfoelie? Ideaal te gebruiken om een schaduwplekje te creeren. Wisteria sinensis Blauwe regen. Catalpa x erubescens 'Purpurea' Purperen trompetboom. Zoekt u andere struiken.

Soorten groenblijvende struiken

Ideaal voor een dichte haag maar ook voor in een bak. Een mooie wintergroen siergras voor beschaduwde plaatsen is zegge.

Bloeiende Camelia's worden regelmatig overvallen door een vorstperiode.

Verdraagt snoei en kan dus ook als haag of blok toegepast worden! Viburnum x hillieri 'Winton' Sneeuwbal. Hou bij je keuze ook rekening met de eisen die heesters stellen.

De Ceder is groenblijvende struik winterhard schaduw naaldboom met blauw groene naalden in kransen bij elkaar. Als je weinig plaats hebt, kies dan die planten die zo veel mogelijk van deze goede eigenschappen bezitten.

Salix babylonica 'Tortuosa' Krulwilg. Viburnum plicatum 'Kilimandjaro Sunrise' Japanse sneeuwbal. De geranium nodosum staat graag in de schaduw en heeft leuke lichtpaarse bloemetjes.

  • Berberis frikartii 'Amstelveen' Zuurbes.
  • In de tuin is het een goede bodembedekker, die er door zijn ondergrondse uitlopers voor zorgt dat onkruid geen kans krijgt.
  • Als de plant het naar zijn zijn heeft kan het een grote struik worden van wel cm hoog.
  • Berberis kan dus als haag, maar ook heel goed als solitaire struik worden toegepast.

Vooral in de wintermaanden zal deze struik een "eyecatcher" zijn in uw tuin. Let ook op de sierwaarde van de planten als ze niet bloeien of kaal zijn. Dus geschikt voor kleine tuinen. De groenblijvende struik winterhard schaduw bloemen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Met zijn venijnige stekels houdt hij ongewenste indringers inderdaad wel tegen. Clematis viticella 'Polish Spirit' Bosrank. Varirend in hoogte, bloeiperiode, omdat bijvoorbeeld onze website of de regelgeving omtrent cookies wijzigt, in the thrill of creative effort.

Ga door met winkelen.

Groenblijvende struiken kopen

Ilex crenata 'Green Lustre' Japanse hulst. De tongvaren groeit in het wild ook wel op vochtige oude muurtjes, langs het water en in bossen.

Na de zomer wisselt de plant van blad: het zomerblad verschrompelt en nieuw herfstblad dat de hele winter blijft komt ervoor in de plaats.

De Pinus pinea ook wel parasolden of pijnboom heeft veel weg van een parasol. Salix repens var. Fris rood blad in het voorjaar en daarna mooie trosjes met klokvormige witte bloemetjes en natuurlijk ook wintergroene kleine blaadjes.

Goed om te weten:

Comments

  1. Eén voordeel: de bloemen zijn wit. Pyracantha 'Teton' Vuurdoorn, dwergvu

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |