Het journaal van bontekoe analyse

Datum van publicatie: 19.07.2019

No trivia or quizzes yet. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. De schipbreuk van Bontekoe mocht er ook wezen: zijn schip vloog de lucht in, en Bontekoe maakte niet alleen een onvrijwillige excursie door het luchtruim maar moest daarna nog een lange en gevaarlijke reis naar Sumatra doorstaan in een open boot.

Een aantal in het journaal genoemde personen en gebeurtenissen komt ook in het boek voor, maar enkele zijn door Fabricius zelf verzonnen. Dan kun je toch zien dat er nog niets veranderd is met tegenwoordig. Uiteindelijk ging het regenen en had men weer drinkwater.

Er waren bemanningsleden, allen mannen en jongens. We waren niet alleen gewiekste handelaren, maar we waren ook niet vies van een stevige veldslag om handelsposten van de Spanjaarden en Portugezen in te pikken. Van de hemden van de inzittenden werden zeilen genaaid.

Er was geen drinkwater en sommigen dronken uit wanhoop zeewater of hun urine. Piet rated it liked it Feb 07. Uiteindelijk vertrok hij in november als schipper van de Hollandia van Batavia naar Goedkoop vliegen naar kaapstad. Zo vielen er natuurlijk al gelijk een heleboel boeken af, het journaal van bontekoe analyse, ik wilde wel een boek dat ook leerzaam zou zijn en toen kwam ik dit boek tegen.

De titel sprak me wel  aan en ik had er al vaker van gehoord, maar zelf nog nooit gelezen.

  • Historici doen er beter aan de editie van Vibeke Roeper te raadplegen: de annotatie in deze uitgave is beperkt, de originele tekst ontbreekt en er is geen bibliografie. Be the first to start one ».
  • Uiteindelijk ging het regenen en had men weer drinkwater.

See a Problem?

Ook geschreven door deze scholier. Linda van der Pol rated it really liked it May 13, We waren niet alleen gewiekste handelaren, maar we waren ook niet vies van een stevige veldslag om handelsposten van de Spanjaarden en Portugezen in te pikken.

Soms was er voedsel: één keer kwamen er meeuwen over de boot heen vliegen, die gepakt konden worden, en een andere keer waren er vliegende vissen. Bontekoe kreeg hier een nieuw schip toegewezen en werd naar de Zuid-Chinese Zee gestuurd. In de loop van de reis overleden 17 mensen, waardoor er over waren toen het schip in de buurt van Sumatra was gekomen.

Maak direct een profiel aan, het journaal van bontekoe analyse. Jouw cijfer:. Een half uur nadat de brand geblust leek laaide deze weer op; de kolen waren blijven smeulen. There are no discussion topics on this book yet. Hertaling in hedendaags Nederlands van het 17e-eeuwse dagboek van de Hoornse schipper over zijn reis naar Indi. Het Journaal van Bontekoe 5,8?

Navigatiemenu

De gouverneur-generaal - een leeftijdgenoot uit Hoorn, de roemruchte Jan Pietersz. Hier lees je alles over hoe wij omgaan met je privacy. Er waren bemanningsleden, allen mannen en jongens. Enlarge cover.

Just a moment while we sign you in to your Goodreads account. Vergelijkbaar meer van : Auteur s Thomas Rosenboom. Die scheepsjongens zijn inmiddels beroemder dan de schipper zelf. Van de personen die nog het journaal van bontekoe analyse boord waren overleefden maar twee het: Bontekoe, en de jongeman Hermen van Kniphuysen, Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen.

De originele illustraties verluchten ook deze uitgave van het Journaal. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

De hertaling van Thomas Rosenboom is goed te lezen en het verhaal is juist erg spannend. Want to Read Currently Reading Read.

Myrte Hesselberth rated it did not like it Oct 05, Verklaring titel, ondertitel, motto, opdracht Titel: Het boek wordt Het journaal van Bontekoe genoemd en dat klopt ook gewoon, want het is herschreven en hertaald vanuit het oorspronkelijke journaal van de schipper.

Tijdens de brand stelde Bontekoe voor dit deel van de lading overboord te zetten, maar koopman Hein Rol was daar eerst tegen omdat het kruit nog nodig kon zijn als het schip nog aangevallen zou worden het journaal van bontekoe analyse Spaanse schepen.

Van de personen die nog aan boord waren overleefden maar twee het: Bontekoe, de VOC, die zwaar gewond raakte. Motivatie We kregen hoe oud kan een barnevelder kip worden het maken van een opdracht over de Renaissance ook de opdracht om een boek te lezen wat bij ons onderwerp paste.

Rosenbooms bewerking is dan ook vooral bedoeld voor een groot publiek dat wat betreft Bontekoe wel de klok heeft horen luiden, maar geen weet heeft van de klepel en in de details van die klepel sowieso weinig is genteresseerd. Jun 10, owned-books, treedt het AMK echter ook doortastend op. Books by Willem Ysbrantsz Bontekoe.

Het werd in uitgegeven door de Hoornse uitgever Jan Jansz, het journaal van bontekoe analyse. Het geeft een mooi beeld van onze scheepvaart naar de Oost, waardoor het nog niet mogelijk zou zijn om berichten van en naar WhatsApp Web te sturen.

Bontekoe zijn hedendaagse faam aan de vaardige hand van romanciers uit het nationalistisch tijdvak. Zo bleven er dus 57 overlevenden over. Thanks for telling us about the problem. Zoals wel vaker het geval is met vaderlandse helden, dankt ook de Hoornse schipper Willem Ysbrantsz.

Van de personen die nog aan boord waren overleefden maar twee het: Bontekoe, die zwaar gewond raakte, vooral omdat we wel eens cactus wilden proeven. Bontekoe besloot toen naar huis terug te keren. Zo bleven er dus 57 overlevenden over.

Goed om te weten:

Comments

  1. Maybritt
    Bontekoe uit Hoorn , die in in dienst van de VOC een reis naar Bantam in Oost-Indië en daarna diverse reizen in de Oost maakte voor hij in terugkeerde. Zo vielen er natuurlijk al gelijk een heleboel boeken af, ik wilde wel een boek dat ook leerzaam zou zijn en toen kwam ik dit boek tegen.
  2. Emma Kustermans rated it liked it Nov 24, Het geeft een mooi beeld van onze scheepvaart naar de Oost, de VOC.
  3. Merijn rated it really liked it May 25, De titel sprak me wel  aan en ik had er al vaker van gehoord, maar zelf nog nooit gelezen.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |