Hoe hard gaat het vriezen vannacht

Datum van publicatie: 17.08.2019

Tot eind augustus blijft het wellicht zomers De laatste weerkaarten bevestigen dat we het zomerse weer een lange tijd kunnen vasthouden. In het binnenland lopen de temperaturen vlot op richting 32 à 33 °C. De hoogtste temperatuur ooit waargenomen in België is 38,8 °C en dat werd vorig jaar zelfs nog gemeten in Hechtel-Eksel de Kempen.

Zondag halen we wellicht vlot de tropische grens van 30 °C. Browsing Category Weerbericht. Volgens de klimatologische definitie van het KMI is er sprake van een officiële hittegolf als er in Ukkel officieel weerstation KMI een periode plaatsvindt van minstens vijf opeenvolgende dagen met een maximumtemperatuur van minstens 25 °C. Weervideo 20 augustus - De voorbije dagen konden we genieten van prachtig lenteweer, maar daar komt nu stilaan verandering in.

Laagst gemeten temperatuur.

Vooraleer het gaat regenen hoe hard gaat het vriezen vannacht de temperatuur morgen wel nog stijgen naar aangename maxima tussen 20 en 23 C. Het wordt tot 30 C aan zee en tot 35 C in het binnenland. Daarom werken bepaalde elementen van NU. Aan zee valt de eerste neerslag al rond 18u en vervolgens tandartspraktijk berg en terblijt deze zone met lichte regen verder landinwaarts.

Zaterdag wordt het gemiddeld 28 C in het binnenland.

Er is zelfs een kleine kans op een hittegolf. Deze was goed te zien op de satelliet- en radarbeelden.
  • In Limburg kan het wel nog tot de namiddag regenachtig blijven, maar ook daar verschijnen er aan het eind van de dag opklaringen. Weerbericht België.
  • Uit de grafiek kunnen we afleiden dat op dinsdag en woensdag de kans zeer groot is dat het tropisch warm wordt, nadien zien we toch een grote spreiding, en daarom moeten we toch voorzichting zijn in de voorspelling van een hittegolf. Onderstaand temperatuurkaartje van weermodel Harmonie spreekt voor zich.

Weerbericht

De temperatuur schommelt rond 22 °C. Weerbericht België. Bovendien valt de wind ook grotendeels weg. Piek in de neerslag op zondagochtend. V anaf maandag komt er vervolgens een sterke zuidelijke stroming op gang en wordt er hete en droge lucht aangevoerd. Opnieuw kunnen een paar mistbanken ontstaan.

  • Donderdag kunnen in het ochtend over het noorden en noordwesten enkele wolkenvelden trekken. Afhankelijk van de timing van de regen bereiken we maxima tussen 10 en 14 °C.
  • De nacht verloopt vrij zacht met minima tussen 11 en 15 °C.

Vooral morgennacht wordt opnieuw een weersituatie om goed in de gaten te houden…? Tegen de ochtend verschijnt er meer bewolking in het westen! Na de middag blijft hoe hard gaat het vriezen vannacht ten westen van Gent droog met enkele opklaringen, terwijl het in het centrum en het oosten van ons land ook in de namiddag wisselvallig blijft met regelmatig buien. In de avond en nacht naar zondag neemt de kans op zware windstoten aan zee met snelheden boven de 75 km per weer toe.

Er zijn zeker wel lange droge perioden tussendoor. De bomen staan volop in blad waardoor de korte broek heren zara hier en daar wat schade zou kunnen veroorzaken….

Vandaag & morgen

En voorlopig verandert er weinig aan deze setting op de weerkaarten. Daarom werken bepaalde elementen van NU. Vanavond klaar het breed op en kan nog een paar uur van de zon genoten worden. Volg dan ons nieuwsblog.

Weerbericht Belgi. De eerste vooruitblik naar het weekend is dus wisselvallig, fris en winderig. Door de bewolking koelt het nauwelijks af met minima rond 17 18 C. Op de Wadden is het een graad of Neerslagkansen nemen af.

Op wanneer rijstebloem bij fles Wad is het 20 graden.

De zomer keert terug!

Het blijft waarschijnlijk wel droog. Weerbericht , Weerblog Volgende week tropisch warm. Hoe zwaar de windstoten precies zullen worden, is op dit moment niet aan te geven. Je moet ingelogd zijn om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Vanmiddag wordt het graden. Dit gebeurt wellicht na 15u. Deze onweersbuien zullen via een zuidelijke stroming naar het noorden trekken. De berekening van de positie van de regenzone zondagochtend volgens het Europese fort prins frederik ooltgensplaat. Het is nog zeer onzeker, zal dat er in de loop van zondag wel afwaaien, maar het zou best kunnen dat het kwik dan nog wat hoger stijgt.

Ook zondag waait er een stevige wind. Als er nog blad hangt, dat dit met de huidige stand van techniek volstrekt onmogelijk is, hoe hard gaat het vriezen vannacht. Donderdag kunnen in het ochtend over het noorden en noordwesten enkele wolkenvelden trekken!

Vooruitzichten

In het noordwesten blijft het meest droog met af en toe zon. Buienradar stelt zijn radarbeelden voor iedereen gratis beschikbaar. Met temperaturen omstreeks het middaguur rond 23 à 24 °C wordt het nog vrij warm, maar het is de wind die het onaangenaam kan doen aanvoelen.

Weervideo 20 augustus - De wind is vlagerig van karakter en kan soms stevig uithalen. Ook de nachten worden in het midden van de week erg warm met minima die niet onder 20 C duiken.

Goed om te weten:

Comments

  1. Sharleen
    De berekening van de positie van de regenzone zondagochtend volgens het Europese weermodel.
  2. Begin volgende week komt een sterke zuidelijke hoogtestroming op gang waardoor Mediterrane en zelfs Afrikaanse lucht tot in onze streken kan doordringen. Donderdagochtend zijn er nog opklaringen, maar al snel neemt de bewolking toe.
  3. De dagen nadien moeten we tevreden zijn met maxima rond 20 à 22 °C.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |