Klacht indienen tegen een dokter

Datum van publicatie: 17.07.2019

U geen begrijpelijke informatie krijgt. De huisarts of medewerker kan goede redenen hebben voor zijn of haar handelen.

Ook kunnen de klachtdossiers eenvoudig worden doorgestuurd naar de  landelijke geschillencommissie als de klacht uitmondt in een geschil. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris.

Ten onrechte niet doorverwijzen naar een andere beroepsbeoefenaar. Deze diensten beheren de klachten in verband met de hygiëne en de erkennings- en kwaliteitsnormen voor de gezondheidszorg in de ziekenhuizen. Als het tuchtcollege u in de uitspraak helemaal of gedeeltelijk gelijk geeft, dan krijgt u dit bedrag terug.

Auteur :! Ze is 3 dagen later gedotterd en nu weer thuis aan het herstellen. Als de stap naar de geschillencommissie huisartsen is gemaakt, klacht indienen tegen een dokter, kan u niet meer naar de rechter. Geschillencommissie Meestal komt u met uw huisarts en bemiddeling door de klachtenfunctionaris wel tot een oplossing.

Daarna mag verlengen alleen als u daarmee instemt.

Ik snap dat het ooit druk is, maar je hebt wel met mensen te maken. De Provinciale Medische Commissies  kunnen het visum van een individuele zorgverlener bijvoorbeeld: artsen, tandartsen, verpleegkundigen intrekken of bepaalde voorwaarden opleggen voor het behoud ervan.

Behandeling van uw klacht door de zorgaanbieder

Omdat haar vader recentelijk is een bypass heeft gehad kwamen de klachten die zij had bekend voor van haar vader. Dat is wel belangrijk voor u, want uw moeder kan wel overstappen naar een andere huisarts, maar als er geen verwijtbaar falen is, schiet uw moeder er niets mee op. Zie ook Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg Wkkgz Cosmetische ingrepen Voorbehouden handelingen. Lees hieronder de stappen in de klachtenprocedure voor de juiste opbouw van uw klacht.

Voor meer informatie kunt u dus het beste bellen met de Informatielijn van de Hartstichting: 03 Dat kan bijvoorbeeld in een extra teamoverleg.

  • Klinisch technologen vallen gedeeltelijk onder het tuchtrecht.
  • De nieuwe procedure stap voor stap.

Na nog even over en weer gesproken te hebben, klacht indienen tegen een dokter, mocht ik toch voor Bespreek het probleem wat doet veilig thuis je huisarts.

Daarnaast hebben zij een stent in gebracht. De geschillencommissie s Huisartsenzorg van de SKGE buigt zich over klachten die niet door bemiddeling van de klachtenfunctionaris zijn opgelost. Letselschade is pas verhaalbaar als de veroorzaker de tegenpartij juridisch aansprakelijk is. Lees hieronder de stappen in de klachtenprocedure voor de juiste opbouw van uw klacht. De Wkkgz verplicht huisartsen een interne klachtenregeling te gebruiken die is geaccordeerd door een patintenorganisatie.

Het is altijd mogelijk om een kopie van uw medisch dossier bij uw huisarts op te vragen.

U bent hier

Maak de nieuwe regeling bekend bij medewerkers en patiënten Het is van belang om alle praktijkmedewerkers voor 1 januari te informeren over de nieuwe klachtenregeling en wat die betekent voor binnenkomende klachten. Voordat u de zich met de klacht richt tot de geschillencommissie moet u met de volgende punten rekening houden:. Re: Klacht indienen tegen de huisarts Ongelezen bericht door Henk25 » 02 nov Een hartkwaal kan bij vrouwen andere klachten geven dan bij mannen.

Niets, maar de medewerkers van de Informatielijn zijn er goed van op de hoogte, na enkele jaren terughoudend te zijn geweest. U doet dat via het klaagschriftformulier of per brief. Op deze manier hoefde het voor mij eigenlijk niet meer! Wanneer de kwestie niet snel kan worden afgedaan: vraag klacht indienen tegen een dokter gesprek aan.

1 Een informeel gesprek met de patiënt

Ik heb een klacht U bevindt zich hier: Home ik heb een klacht Zoek binnen Tuchtcolleges voor de gezondheidszorg Zoek. Daarmee stelt u de vergoeding van de claim veilig, mocht die worden toegekend.

U dient een klacht in bij één van de vijf regionale tuchtcolleges. Midden-Brabant Midden-Nederland Nijmegen e. Contactgegevens juridisch advies letselschade Hoe kan een specialist letselschade u helpen?

Ik ben het met Mathilde eens dat de tuchtrechter niet per definitie de schuld in de schoenen schuift van de huisarts! U kunt uw klacht voorleggen aan een klachtenfunctionaris, klacht indienen tegen een dokter. We vinden het dan ook ten zeerste vervelend dat er mee omgegaan wordt alsof dit wel het geval is. Wat nu. Het is van belang om alle praktijkmedewerkers voor 1 januari te informeren over de nieuwe klachtenregeling en wat die don omar danza kuduro lyrics voor binnenkomende klachten.

Klacht indienen bij de klachtenfunctionaris Als het gesprek met de huisarts niet naar uw tevredenheid verloopt, kunt u een klacht indienen. Klacht indienen tegen een dokter zorgaanbieder moet zich houden aan de uitspraak van de geschilleninstantie.

Waar de tuchtraad naar kijkt is of uw huisarts met de informatie die zij of hij had anders had moeten beslissen. Als uw huisarts weet wat er mis gaat, kan hij ervoor zorgen dat het in de toekomst beter gaat.

Bent u niet tevreden over het handelen van een zorgverlener, dan kunt u een klacht indienen bij een Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Waarom niet gelijk een hartkatheterisatie zult u denken? De klacht kan worden gericht tot één van de twee geschillencommissies voor huisartsen.

Hoe moet u een klacht over een huisarts indienen. Lees de klachtenregeling;  Via ons overzicht kunt u snel doorklikken naar de klachtenregeling van uw huisartsenpraktijk: Contactgegevens klachtenregeling huisartsen Komt u er samen niet uit of is een persoonlijk gesprek niet wenselijk, klacht indienen tegen een dokter. Deze wet geldt sinds 25 mei  in en vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens Wbp.

De regionale tuchtcolleges zijn gevestigd in:.

Goed om te weten:

Comments

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |