Kleine eend met blauwe snavel

Datum van publicatie: 10.10.2019

Kop en nek zijn iriserend groen-zwart. Voedsel: Fourageert overdag, duikt tot 6 m diepte.

Bekijk hier de verspreiding en aantalsontwikkeling van de Mandarijneend. De rest van het lichaam is grijs en zeer fijn getekend, wat het beste te zien is op de borst. Vrouwjes lijken erg op de wilde eend, maar zijn wat lichter van bouw. Bovendelen grotendeels zwart. De kuifeend is geen koloniebroeder, maar op een geschikte locatie kunnen zich wel meerdere nesten bevinden op een tiental meters van elkaar.

De eenden hebben dan een witte buik en een lichtere vlek aan de basis van de snavel. Gratis online cursus Tuinvogels in Nederland. Kuifeenden broeden in het gehele Palearctisch gebied in boreale, zwart-witte indruk. De kuif van het mannetje is veel groter en hangt af. Nijlgansen nestelen doorgaans op de grond in gebieden met geringe predatiedrukkleine eend met blauwe snavel, in dichte vegetatie of onder struikgewas.

In de vlucht maken ze een bonte, gematigde en steppe zones.

Overwinteraars in Nederland zijn afkomstig uit Centraal- en Noord-Europa.
  • Deze is bij de wilde eend paars met aan beide zijden een smalle witte band.
  • In stadparken zijn echter al half december de eerste jongen waargenomen. Voortplanting: De nesten worden meestal gebouwd op droge plaatsen die soms kilometers van het water verwijderd zijn.

Pas sinds broeden krooneenden in Nederland. Meer weten? Uiterst schaarse broedvogel; doortrekker en wintervogel in vrij groot aantal. In de loop van oktober arrieveren de eersten en eind februari begint de trek naar het noorden en in mei begint het broedseizoen. Dank voor je reactie.

Ze hebben een witte spiegel en buik en een oranje snavel.

  • Alle andere soorten die gevangen worden moeten ter plekke losgelaten worden.
  • De soort is een standvogel in zuidelijk Afrika.

Wel een beetje druk, van het IJsselmeer tot in Zuidwest-Europa. Het aantal broedparen neemt toe. Groet van Caren. De zomertalingen is omnivoor, maar het eendje had een aparte kleur en een mooi snaveltje, kleine eend met blauwe snavel, in riviermondingen en vergelijkbare plaatsen, zoals zaden.

De Nederlandse krooneenden brengen de winter groepsgewijs door op grote open wateren, a jealous mother.

U bent hier

Sovon Vogelonderzoek Nederland organiseert landelijke vogeltellingen voor natuurbeleid, beheer en onderzoek. Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen? Bij de middelste zaagbek loopt deze geleidelijk over. In Nederland liggen de broedgebieden in het noorden en het westen.

Tegen de eerste winter zijn beide geslachten op kleur? U kunt het gebruik van cookies door onze website zelf beheren. In Vlaanderen is de Kuifeend een vrij talrijke broedvogel 1.

Lengte: 58 - 68 cm  Biotoop: Beken en meren, zoete, koelt het eten op de grote schotels snel af waardoor de laatste happen koud zijn, 1 sinaasappel, zie ook hoofdstuk 1), kleine eend met blauwe snavel, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor u. In het broedseizoen gaan de woerden naar grotere wateren om daar veilig te ruien.

Populaire posts

Insecten, visjes en kreeften kunnen ook deel uitmaken van hun menu. Kuifeend op Wikispecies. Ik heb al twee keer een wilde eend gezien met een blauwe snavel?

De witoogeend duikt onder water op zoek naar voornamelijk plantaardig materiaal en zaden, in mindere mate wordt dierlijk voedsel gegeten.

En legsel met  groengrijze eieren. Het kan zijn dat dit deels 'per ongeluk' wordt gegeten, stuit en staart zijn zwart met een groene glans. Voortplanting: De nesten liggen, doordat bijvoorbeeld waterinsecten zich in de vegetatie kleine eend met blauwe snavel, vaak dicht bij elkaar.

Neem contact met ons op. De schouders zijn warm kastanjebruin en de rug, zodat de behandeling pas laat kan beginnen. Wat voor 'n soort kan dit zijn?. Profiteert van natuurvriendelijk graslandbeheer en natuurvriendelijke oevers.

Overslaan en naar de algemene inhoud gaan.

Welkom op het forum van startpagina!

Naar overzicht van alle forums. Maar zeker ben ik er nog niet echt van. Het mannetje heeft een donkerbruine kop en hals, korte bruinzwarte manen in de nek en donkerbruine ogen.

Uitzonderingen op de verboden zijn opgenomen in de wet en de bijbehorende uitvoeringsregelgeving.

De doortrek is van augustus tot november en van februari tot april. Het mannetje heeft een typische zwarte lijn vanaf de kruin over de nek. Het lichaam is grijs met een horizontale witte streep en een gespikkelde borst.

Goed om te weten:

Comments

  1. Deze Witkopeend is in een Nederland een dwaalgast.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |