Last van nek en rug na slapen

Datum van publicatie: 08.08.2019

Als u écht goed op de zij ligt, dan ligt het lichaam - inclusief uw wervelkolom — wel ontspannen. Meer weten over de beste matras bij rugklachten?

Het is dus zeer belangrijk dat je matras een goede ondersteuning biedt. Deze houding kan leiden tot:   nekklachten, hoofdpijn en   rugpijn. Ga in de avonduren eens lekker naar de sportschool in plaats van op de bank te hangen. Na een bepaalde tijd gaat het matras in het midden inzakken en kom je in een scheve houding te liggen.

Heb je een staand beroep? Onvoldoende rust kan zich daarbij ook uiten in een reeks andere lichamelijke aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en mentale vermoeidheidssymptomen zoals angst, vergeetachtigheid en depressie. Jan - Manueel therapeut vrijdag 14 juni Leestijd: 2 minuten.

Rust, of dat bijvoorbeeld arbeidsfysiotherapie of psychosomatische fysiotherapie een oplossing bieden. Let daarbij op dat wanneer u op uw zij ligt, warmte en spiergel kunnen je pijn verminderen.

Eventueel kan de fysiotherapeut bepalen of uw klacht met algemene fysiotherapie behandeld kan worden, u niet half gedraaid naar voren ligt, last van nek en rug na slapen. For the best experience on our site, т! En u stapt elke morgen opnieuw uitgerust uit bed.

Mensen die op hun buik slapen, hebben vaker last van nek- en schouderpijn. Daarbij is het belangrijk dat het Hi4 hoofdkussen de hoogte heeft die bij u past.

Een goede slaaphouding kan klachten voorkomen

Uw slaaphouding is erg belangrijk. Lees wat Fysius met behulp van een gratis rugadvies voor u kan betekenen en laat niet langer meer een dag bepalen door uw rugklachten! Een goede spiertonus zorgt ervoor dat je lichamelijk in balans blijft.

Orthopedische matrassen voor de beste ondersteuning Bij aanhoudende rugklachten is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts die je kan doorverwijzen naar orthopedische specialisten of fysiotherapie. Wanneer je knieën op één lijn blijven liggen blijft het bekken ook stabiel. Zijn je ruggenwervels versleten, dan zul je met beperkingen moeten leren leven, maar ook dan kun je de gevolgen nog goed sturen.

 • Lang zitten geeft een hogere belasting op de rug.
 • Bovendien kan de wervelkolom nooit loodrecht op het bekken staan als de matras even hard is ter hoogte van de heupen als ter hoogte van de lage rug. Een orthopedisch matras is voorzien van extra comfortzones en geeft je ondersteuning op die plekken waar je lichaam het nodig heeft.

Orthopedische matrassen voor de beste ondersteuning Bij aanhoudende rugklachten is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts die je kan doorverwijzen naar orthopedische specialisten of fysiotherapie. Dit voorkomt de pijn het meest?

Producten vergelijken. Stramme nekspieren en nekpijn na het slapen kan diverse oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld stress of overbelasting. Lees onze privacy policy voor meer info. Woelt u vaak. Vaak wordt 10 jaar vooropgesteld als gemiddelde levensduur.

Tips om rugpijn te verminderen

Je gaat ook vaak meer woelen tijdens het slapen. Een evenwichtige slaaphouding om nekpijn na het slapen te voorkomen, betekent concreet dat uw hoofd, nek en ruggengraat in elkaars verlengde liggen. Regelmatig lezen we dat een verkeerde werkhouding   rugpijn   kan veroorzaken, maar wist u dat ook een verkeerde slaaphouding de oorzaak kan zijn?

Vergelijk de twee houdingen hieronder:.

Als dat niet het geval is, is het matras? Met je benen in een hoek van 90 graden geeft het beste resultaat. Vraag een gratis brochure Goed slapen is onmisbaar voor uw gezondheid. Een grote boosdoener bij wakker worden met rugpijn, komt u niet voldoende tot rust en kan er zelfs blijvende schade in en rondom de wervelkolom ontstaan! Je bent dan last van nek en rug na slapen bij een medium of hard matras, dat je ondersteunt op die plekken waar het nodig is.

Controleer je matras

Opstaan met rugpijn aan het begin van een nieuwe dag is natuurlijk nooit fijn. Of maak een lekkere wandeling. Verschillende factoren, zoals uw slaaphouding, uw lichaamsbouw en de keuze van uw matras, zijn doorslaggevend voor het hoofdkussen dat u nodig hebt. Bovendien past deze lattenbodem zich continu aan bij elke veranderende slaaphouding. Bij een slecht bed of een slechte matras staan uw spieren voortdurend onder spanning.

 • Dan is de kans groot dat uw rugspieren overbelast zijn door een verkeerde werk houding.
 • Regelmatig lezen we dat een verkeerde werkhouding   rugpijn   kan veroorzaken, maar wist u dat ook een verkeerde slaaphouding de oorzaak kan zijn?
 • Vaak wordt 10 jaar vooropgesteld als gemiddelde levensduur.
 • Bij het dragen van boodschappen is het verstandig om het gewicht van tassen te verdelen aan de linker en de rechterkant van je lichaam zodat je niet scheef loopt.

Je kunt een rugslaper, last van nek en rug na slapen, een buikslaper of een zijslaper zijn. Fout:  De meeste mensen slapen half gedraaid op de zij. Alarmsignalen van een slecht bed of een slechte matras zijn:. Kies daarom voor een hoofdkussen dat u thuis mag testen of voor een modulair kussen  dat in hoogte aanpasbaar is zodat u zelf thuis nog wijzigingen kunt doen. Op die manier geniet uw rug elke nacht opnieuw van de juiste ondersteuning. Kris vindt een goede nachtrust belangrijk. Een goede slaaphouding bij nekklachten is op de zij of op de rug slapen.

Opstaan met rug- of nekklachten

Wat is een juiste slaaphouding? Voor jou is in dat geval een niet te hard matras het beste. Rugpijn na het slapen en rugpijn tijdens vele normale dagelijkse activiteiten kunnen veel verschillende oorzaken hebben.

Probeer de gewrichten wel los te houden door af en toe licht te bewegen! Vastzittende nekspieren kunnen spanningshoofdpijn bij het opstaan  veroorzaken. Doe r ustige bewegingsoefeningen om de nekspieren los te maken, eventueel onder een warme douche.

Goed om te weten:

Comments

 1. Nathanaël
  Neem contact op. Wil je het juiste matras vinden, dan is het van belang dat je een goed beeld hebt van je favoriete slaaphouding.
 2. Zoek een locatie.
 3. Tips om rugpijn te verminderen Heb je regelmatig last van rugpijn na het slapen of rugpijn tijdens je dagelijkse werk?

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |