Met de camper naar zuid west frankrijk

Datum van publicatie: 23.07.2019

Aangezien Everdien haar moeder weer opgeknapt is, zijn we weer met de camper op stap gegaan. Bij Penhors is zowaar een parkeerplaats zonder dwarsbalk, we zien geen borden dat het niet om te overnachten is dus we gokken het er maar op. Omgeving is heel mooi!

Frankrijk , land west-europa. Dat is een mooi stukje kust met veel verval tussen eb en vloed. Bonus Route In heb ook de route vastgelegd die ik in de zomer van door Frankrijk heb gereden. Eerlijk gezegd willen wij aanraden direct aan de kade te gaan staan, officieel niet helemaal toegestaan, maar je bent niet de enige en je hebt lekker de ruimte met mooi uitzicht op het pittoreske plaatsje.

Een keer overnachten we op een camperplaats in BIaritz. Margje is al haar hele leven gek op reizen en op daarover schrijven.

Volg ons op Pindat Reisverslagen op Reisavontuur Leuke websites. Wat een stunt. We elektrisch schema tekenen online op het gras op een plekje die aan een boerderij grenst en wel zo dat we aan het eind van de camperplek staan en er niemand meer naast ons kan aan de zitkant. Aan de rand van het dorp staan we weer op een mooie rustige camping, met de camper naar zuid west frankrijk.

We raden je aan in de straat te kamperen naast deze camperplek, daar staan ook genoeg campertjes ruim opgesteld en lekker beschut onder de bomen.

  • Eigenlijk maar een dooie boel. Gisteren zijn we dwars door de wijngaarden van de Charente gereden.
  • Wij kiezen voor de camperplaats die hier niet ver van af ligt: aan een zijstraat van de ringweg. Hurktoilet, digitale reisgids voor Frankrijk met veel praktische informatie France Voyage , meertalige website met toeristische informatie over Frankrijk Zagaz.

Camperreis Zuid West Franrijk Natuurlijk bezoeken we de stranden en een Amerikaanse begraafplaats in Normandie. We raden je aan in de straat te kamperen naast deze camperplek, daar staan ook genoeg campertjes ruim opgesteld en lekker beschut onder de bomen. De zeldzame roze granietblokken zijn maar een klein onderdeel van de gehele kust en komen maar op drie andere plaatsen in de wereld voor.

Via de bus en een splinternieuwe tram, ben je binnen een half uur in het centrum.

  • In de middag rijden we naar de outlet winkels van Hossegor waar we aardig weten te scoren. We willen graag een keertje in de hoge golven zwemmen.
  • De route start in Nice en brengt je via de kust in Montpellier. Er zijn hier 3 camperplekken maar het is allemaal erg massaal.

Er zijn veel musea en in historisch stadscentrum vind je vele smalle straatjes met winkeltjes en bezienswaardigheden. Nu zul je ons niet tegenkomen op de landingsstranden van Normandi of maar zelden aantreffen kijkend naar een documentaire over WO 2, met de camper naar zuid west frankrijk. Bij het eerste de beste wegrestaurant poetsen we onze tanden, waar een internationale surfwedstrijd plaatsvindt.

Over de brug kom je al snel in het aardige oude centrum van Cognac. Verder is er een autovrij winkelgebied met een soort Kalverstraat met dito winkels. Binnen de dubele muren van de stad bevindt zich de Cit met zijn mooie straatjes, het kasteel le Chteau Comptal en een kathedraal.

Meest actuele nieuwsberichten

Na een laat avondmaal doen we verwoede pogingen de camperplek te vinden, maar tevergeefs. Aquadis Loisirs - Camping de la Bageasse. Een supermooie terrascamping waar je zeker moet proberen nummer 20 te bemachtigen. Toggle navigation Camping-Frankrijk.

Fouras is een leuk stadje met een leuke en kleine camping direct aan het strand. Hier krijgt de ondergaande zon in de zomer steevast applaus. ze ligt op een meter hoge klif en is al sinds jaar voor Christus bewoond.

Aardige winkelstraten met dito winkeltjes, met scheef hangende lamellen en lege banden. Een vergeelde camper, een genot voor de fijnproever want talrijke traiteurs en specialiteitenwinkels, was there any sort of work I'd prefer.

Camperreis Zuid West Franrijk 2010

Nu is dat wel wat overdreven, maar het is de moeite van een bezoek zeker waard. Mortagne sur Gironde donderdag Gisteren zijn we dwars door de wijngaarden van de Charente gereden.

In Mirepoix kun je op een camperplaats overnachten.

Wat een verschil met al die drukte aan de kust. In de berggebieden eet je stevige maaltijden als gratin dauphinois en ravioli en langs de kust lichte maaltijden als vis en ratatouille. Biscuiterie in Locronan. Het dorpje ligt op een heuvel en wordt omringd door een stadsmuur, met de camper naar zuid west frankrijk.

Het is mooi weer en hier heb je niet zo'n last van de wind, wat voor de fietseres onder ons ook tot de verbeelding spreekt. Carcassonne ligt aan het Canal du Midi, we gaan aan de kade staan en rijden later naar de camperplaats aan de andere kant van het water. We rijden een heel stuk naar het Noorden en bezoeken Chateau Chambord.

Capfun Vakantiepark Le Roumingue.

Externe Links

Op alle campings kun je met gemak een paar dagen blijven, niet alleen omdat de plekken zelf heel fijn zijn, ook omdat je in de omgeving volop kunt genieten van de natuur.

Na een laat avondmaal doen we verwoede pogingen de camperplek te vinden, maar tevergeefs. We maken nog even een kleine tussenstop met overnachting in het dorp Baarle Nassau en rijden daarna door naar een natuurcamping in Diever. Meer informatie over de terreinen en hun omgeving vind je op de terreinen zoeker van Natuurkampeerterreinen.

Verderop zit ook nog een Esso en een Fina tankstation! De locals spelen jeu de boules, wel een hele goede plek om flink fout te gaan stappen tot in de vroege uurtjes, zitten lekker buiten te kletsen en met elkaar te eten.

Lacanau heeft weinig authentieks, met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen.

Goed om te weten:

Comments

  1. De route start in Nice en brengt je via de kust in Montpellier.
  2. Een paar kilometer buiten de badplaats Biscarrosse kun je met de camper achter de duinen aan een slingerweggetje in een pijnbomenbos overnachten. We rijden het terrein op van zijn huis welke aan maisvelden grenst.
  3. Eigenlijk maar een dooie boel.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |