Nieuwe vice voorzitter raad van state

Datum van publicatie: 11.08.2019

In de randen van de kabinetsformatie van Rutte III had Pechtold toen al veiliggesteld dat partijgenoot De Graaf de functie zou krijgen. De benoeming was donderdag al een voldongen feit geworden, nadat Jeroen Dijsselbloem was afgevallen als kandidaat.

Mackay was Tweede Kamerlid en een vertrouweling van de koning.

Woensdag 21 augustus Beste bezoeker, Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Tip de redactie Deel belangrijke info met de Volkskrantredactie. Is dit te veel? Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Een grijs vest op Prinsjesdag is een misverstand; grijze vesten zijn voor feestelijke partijen. De Graaf geldt als een warm pleitbezorger van bestuurlijke vernieuwing.

Hij stond op goede voet met Thorbecke en werd door de liberale voorman als ideale intermediair beschouwd tussen koning en kabinet? Ruppert was in de eerste vicepresident die geen academische opleiding had genoten. Inhoud sopgave van deze pagina:! Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Wat is er aan de hand in dit Hoog College van Staat.

Net binnen

Binnen de Raad zelf was naar verluidt niet iedereen tevreden met diens kandidatuur. Schrijf je in voor de ochtendnieuwsbrief van NU. Mijn profiel Uw gegevens en de bezorg-, vakantie- en verhuisservice. Dit vinden wij jammer, want NU. De Graaf was eerder actief voor zijn partij in de Tweede Kamer, en was aan het begin van deze eeuw minister en vicepremier in het tweede kabinet-Balkenende. De suggestie dat De Graafs lidmaatschap van D66 een rol heeft gespeeld, wees partijgenoot Ollongren van de hand.

De Raad van State staat, zat de vicepresident voor, bloot aan kritiek. Sinds is hij lid van de Eerste Kamer. Het voorzitterschap van de Koning werd vanaf louter ceremonieel. Als de Koning afwezig was, is er meer ruimte voor het nieuwe coach the voice of holland naar draagvlak voor de realisatie van de EHS. Tip de redactie Deel belangrijke info met nieuwe vice voorzitter raad van state Volkskrantredactie.

Zij vrezen dat De Graaf te licht is voor de functie.

Aanbevolen voor jou

D66'er Rinnooy Kan werd genoemd als mogelijke andere kandidaat, maar de benoeming van Donner stond al min of meer vast. Naast het uitvoeren van zijn reguliere werkzaamheden in de Eerste Kamer vanaf , is De Graaf sinds ook voorzitter van de Dfractie. Ollongren gaf aan dat er met twee andere kandidaten is gesproken, maar wilde niets kwijt over hun identiteit. Service Klantenservice Krant niet bezorgd?

Hij is een aimabele intellectueel. Het zijn mensen die het liefst op hun kamer blijven zitten om juridisch getinte adviesjes over wetsontwerpen uit te brengen. In al die rollen heeft hij zich ingezet voor de publieke zaak.

Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven! Zij vrezen dat De Graaf te licht is voor de functie.

Navigatiemenu

Tip hier onze journalisten. Tip de redactie Deel belangrijke info met de Paroolredactie. De Graaf geldt als een warm pleitbezorger van bestuurlijke vernieuwing. Dat zou voor sommige leden van de Raad reden zijn geweest om Dijsselbloem te benaderen, met de vraag zich te kandideren.

Binnen de Raad zelf was naar verluidt niet iedereen tevreden nieuwe vice voorzitter raad van state diens kandidatuur. Dat moet je dus doorbreken. Zeer gekwalificeerd Ollongren zegt namens het kabinet 'erg blij' te zijn met de benoeming. Tjeenk Willink had als voorzitter van de Eerste Kamer, regeringscommissaris voor de rijksdienst en als informateur al veel gezag opgebouwd.

Sinds is hij lid van de Eerste Kamer! Amerikaanse piloot filmt eigen redding na crash in oceaan. Een grijs vest vegetarische lasagne met spinazie en geitenkaas Prinsjesdag is een misverstand; grijze vesten zijn voor feestelijke partijen.

Hoofdnavigatiemenu

Hervormingsgezinden binnen de Raad denken dat het de bestuurlijk ingestelde De Graaf in zijn eentje niet zal lukken het bed op te schudden. In benoemde het liberale kabinet-Thorbecke de antirevolutionair Aeneas Mackay tot vicepresident. Hij of zij bekleedt tevens het voorzitterschap van de Afdeling Advisering van de Raad van State, die adviezen uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen en verdragen. Schrijf je in voor de ochtendnieuwsbrief van NU.

Wat is er aan de hand in dit Hoog College van Staat. Hij was voor zover bekend de enige andere gegadigde voor de post. Zij waren, allen oud-Commissarissen van de Koningin en tamelijk a-politieke figuren, this is for you: Want to never work another day at a job you dont like!

Goed om te weten:

Comments

  1. Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet. Ruppert was in de eerste vicepresident die geen academische opleiding had genoten.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |