Wisselkoers turkse lira euro

Datum van publicatie: 09.07.2019

Vind een wisselkantoor. Download Nulled WordPress Themes. Vogels en reptielen in Turkije.

Hoe kunt u historische wisselkoersen op te vragen Als u de historische wisselkoersen wilt opvragen selecteer dan een valuta in het menu. De bankbiljetten bestonden uit 1, 5, 10, 50, , lira. De Turkse lira is, naast de munteenheid van Turkije, ook de gebruikte munt op Noord-Cyprus. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Op beide kanten van de biljetten stond een portret van Mustafa Kemal Atatürk bedrukt.

Vind een wisselkantoor. Later in de negentiende eeuw, medio de jaren zeventig veranderde de munteenheid naar Lira. Tijdens de Eerste Wereldoorlog gaf Turkije de gouden standaard op. Bekijk hier onze Privacy- en cookieverklaring Accepteer Meer informatie. Deze stabiliteit is echter weleens anders geweest?

Vakantie Turkije. UV-straling en zonkracht in Turkije. Turkije in het kort.
  • Hoogste bergen in Turkije. Officiele Feestdagen Turkije.
  • Dat betekent dat u bij het wisselen van één euro op die dag daar ruim drie Turkse lira voor terugkreeg.

Historie wisselkoersen Turkse lira

De nieuwe bankbiljetten werden bedrukt van 5 kuruş tot lira. Para was de onderverdeling van kuruş. NL - Reisgids voor Turkije - Alle rechten voorbehouden. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. De grote zilveren munt werd door de Turkse Republiek vervangen met een middelformaat zilveren munt.

  • Doordat de munt sinds redelijk stabiel is gebleven en soms zelfs aan waarde won ten opzichte van de euro en andere munten werd vanaf , na het uitschrijven van een prijsvraag, het huidige teken aan de lira meegegeven.
  • Hoogste bergen in Turkije. Bekijk hier onze Privacy- en cookieverklaring Accepteer Meer informatie.

Volgende bericht. Later werd de ake vervangen met de kuru, wisselkoers turkse lira euro. Deze koers is licht hoger dan in de vergelijkbare periode het jaar daarvoor en tekent de gestage waardestijging van de euro ten opzichte van de Turkse lira in Olieworstelen Turkije.

Pas later begin werd besloten om opnieuw bankbiljetten te bedrukken met het portret van Mustafa Kemal Atatrk. Hint : Het kopen van Turkse Lira in de zomermaanden, is duurder dan in de wintermaanden.

Grafiek - Euro - Turkse Lira

Vogels en reptielen in Turkije. Klantenservice Meest gestelde vragen Contact Vind een wisselkantoor Kortingsactie valuta. Het ontstaan van de Turkse lira De eerste munt van betekenis in Turkije was de kuruş, die grote gelijkenis vertoonde met de Spaanse dollar.

Een combinatie van de groeiende economie en de waardedaling van de euro de jaren daarna zorgde voor een stabiele wisselkoers.

Ondanks de wens van Turkije om toe treden tot de EU zal dit proces nog een lange tijd in beslag nemen en daardoor de wisselkoers euro Turkse lira voorlopig blijven bestaan. Deze snelle stijging was relatief nog niets vergeleken met de waarde van de lira die in Tijdens de Eerste Wereldoorlog gaf Turkije de gouden standaard op? Pas later begin werd besloten wisselkoers turkse lira euro opnieuw bankbiljetten te bedrukken met het portret van Mustafa Kemal Atatrk.

Wielrennen Turkije, wisselkoers turkse lira euro. Gebruik dan onze handige koersconverter.

Historische grafiek EUR/TRY

Vanaf werd dit de gangbare munt in Turkije totdat deze in werd vervangen door de Ottomaanse lira, de voorloper van de Turkse lira die in het jaar werd geïntroduceerd. De vroegere lira bestond uit kuruş. Reisadvies Turkije. Download Nulled WordPress Themes. Vogels en reptielen in Turkije.

Na een paar relatief stabiele wisselkoers turkse lira euro schoot de koers in weer omhoog, waardoor de Turkse lira ten opzichte van de euro en andere valuta nog amper wat waard was. Dit vind je misschien ook leuk. Vliegveld Turkije. Gebruik dan onze handige koersconverter, wisselkoers turkse lira euro.

Deze stabiliteit is echter weleens anders geweest. Dat betekent dat u bij het wisselen van n euro op die dag daar ruim drie Turkse lira voor terugkreeg. Mustafa Kemal Atatrk is in overleden, waarna de de bankbiljetten opnieuw werden uitgegeven. Hoogste bergen in Turkije.

Reisinformatie Turkije.

KOERS CONVERTER

Vind een wisselkantoor. Para was de onderverdeling van kuruş. Later werd de akçe vervangen met de kuruş.

Het weer in Turkije. Later in de negentiende eeuw, medio de jaren zeventig veranderde de munteenheid naar Lira. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen.

Goed om te weten:

Comments

  1. Vanaf werd dit de gangbare munt in Turkije totdat deze in werd vervangen door de Ottomaanse lira, de voorloper van de Turkse lira die in het jaar werd geïntroduceerd.
  2. De vroegere lira bestond uit kuruş.
  3. Para was de onderverdeling van kuruş.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |