Hoe maak je een quiz in socrative

Datum van publicatie: 06.08.2019

Hieronder zijn drie verschillende rollen beschreven die elk Socrative op een andere manier inzetten en die elk een ander didactisch doel kent.

Klik op de invoerregel onder "Number of teams" en selecteer het aantal spelers dat het spel gaat   spelen. Mijn room name moet worden gewijzigd, maar ik blijf de melding houden dat dat niet mogelijk is zolang de "activity not finished" is.

Hier kun je de "Space Race"starten. Voor gebruik op tablet of smartphone moeten de volgende apps geïnstalleerd worden: - Voor docenten beheer :  Teacher clicker-Socrative.

Zodra er een vraag is beantwoord krijg jij daarvan het resultaat te zien. Kies "Student paced - Immediate feedback. Dat lukt mij niet Tutor : de optie Space race is goed te gebruiken in een tutorbijeenkomst. Die room krijgt een uniek nummer, het zogenaamde roomnummer.

Wil je een toelichting toevoegen voer die dan in onder "Explanation". Net zoals bij Kahootheb je de mogelijkheid om diverse vragen maken, waarbij een eventuele begrenzing buiten het plangebied (o, waarom zou je het zelfs nog maar proberen.

Fantastisch om te horen dat berichten op dit blog verder reiken dan de doelgroep en zelfs de Vrije Universiteit van Amsterdam bereiken. Roelf-jan Schipper 13 september om Hoe maak je een quiz in socrative er eerst nog een   tussenscherm dan kun je dat wegklikken. Bedankt voor de heldere uitleg.

Socrative in het onderwijs – didactische toepassingen

De raketjes beginnen te lopen zodra leerlingen met het beantwoorden van de vragen zijn   begonnen. Bij een basisaccount krijg je voor zover ik kan nagaan de beschikking over slechts 1 room.

Zie net dat Socrative een complete metamorfose heeft ondergaan. Bij de betaalde versie schijnt dat wel te kunnen. Na die aanvraag krijgt hij een room toegewezenen: een virtuele ruimte waarin hij zijn quizzen kan plaatsen. Laat deze pagina open staan.

Wil je nog een antwoordmogelijkheid toevoegen klik dan op de knop "Add". In een Space race is kunnen 2 tot 20 teams tegen elkaar spelen. Kies "Start a quiz". Een aantal keer lukte dat bij mij ook niet. De apps werken allemaal net iets vlotter. De results zie je alleen als je op refresh klikt. Laat dit scherm open staan en zorg dat leerlingen het tijdens het spelen van het spel op het digibord pappy van winkle kopen kunnen zien.

Edublogger 2019

Via het menu kies je voor launch. Alvast bedankt! Een pro-account geeft meer mogelijkheden.

Kristin 4 augustus om Roelf-jan Schipper 13 september om Heeft u de handleidingen van ICT-idee liever op papier. Anoniem 22 november om Nadat een docent een quiz heeft gestart verschijnt er een scherm met drie tabbladen. De tweede vraag begrijp ik niet; graag nader toelichten. In het volgende scherm zijn er drie opties:.

JE HEBT ONS GEHACKT

Alvast bedankt! Ook is het mogelijk om teams tegen elkaar te laten spelen in een Space race. Wil je nog een antwoordmogelijkheid toevoegen klik dan op de knop "Add". Krijg namelijk deze melding "There is a live activity.

Laat dit scherm open staan en zorg dat leerlingen het tijdens het spelen van het spel op het digibord   kunnen zien.

Klik dan op het moment dat je de volgende vraag wilt vrijgeven op de knop "Next". De student kan op deze wijze zijn kennis snel toetsen en eventueel in zijn aantekeningen aangeven wat hij hoe maak je een quiz in socrative verder moet uitzoeken. Alvast bedankt. Leerlingen krijgen dan direct nadat zij een vraag hebben beantwoord feedback. Rechtsreekse links: Teacher kan naar t.

Bij elke vraag heb je de mogelijkheid om een plaatje toe te voegen. Trainer : in een vaardigheidstraining is de optie Short answer goed te gebruiken, door een korte casus te maken en de studenten hierop antwoord openingstijden albert heijn ede pinksteren laten geven.

Klik op de invoerregel onder "Assign Teamcolors" en selecteer of je wilt dat Socrative kleuren   toekent aan de spelers of dat zij zelf een kleur mogen kiezen. Kies "Start a quiz". Zo kunnen leerlingen de vragen van een quiz beantwoorden. Zo kun je een vrijgegeven quiz weer sluiten en inzage krijgen in de resultaten van de leerlingen.

Let op!. Een quiz is alleen maar bereikbaar als die is vrijgegeven door de docent! Als de docent heeft gekozen voor een "Teacher Paced Quiz" komt er pas   een vraag in beeld als die door de docent is vrijgegeven.

Goed om te weten:

Comments

  1. Anna-Maria
    Cindy Meyskens 6 mei om Ik vermoed dat Socrative wat tijd nodig had voor de verwerking van het voltooien van de quiz of in ieder geval dat wat blijkbaar nog niet gefinished was.
  2. Mellanie
    Ik kreeg ook een melding over 'activity not finished'.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |