Wat is een et waarde bij velgen

Datum van publicatie: 23.08.2019

Alutec OZ Autec. Pobresh Re: Met of zonder centreer ring, afwijkende ET waarde, wat kan er nou echt?

Overigens is een afwijking in de ET waarde van een aantal mm meestal geen probleem. Een velg die 7 J breed is, die is omgerekend 17,8 cm breed 7 x 2,54 cm. Steekmaat aanduiding De steekmaat wordt altijd aangeduid in combinatie met het aantal gaten, dus bijvoorbeeld 4 x In de afbeelding rechts zie je de letter C welke staat voor center midden , de letter M van montagevlak en ET.

Weet iemand of ik mijn auto ford focus duval met 17inch velgen ook kan laten keuren met 16 inch velgen?

De J-maat van een velg De J-maat duidt de breedte van de velg aan. Positieve offset De ET-maat is positief wanneer de middellijn aan de buitenkant van het bevestigingspunt ligt. Autobanden kennis snel je Auto verkopen via Besteautobod.

Bij veel velgen staat aan de binnenzijde van de velg in het metaal zelf vaak een ET-waarde vermeldt. Een te lage ET zorgt ervoor dat je wielen meer naar buiten komen, hier heb je wel enige speling in.

De database gaat dan kijken welke velg er onder jouw auto hoort! Zolang je maar niet te gek doet.
  • Kan ik van een ander merk een reserve wiel nemen? Klik hier om te zoeken.
  • Banden voor vrijetijds- en circuitquads Banden voor wegquads en goedgekeurde quads Banden voor sport- en racequads Banden voor bedrijfs- en wegquads. In veel gevallen kun je ook een grotere velg onder je auto zetten voor een sportievere look.

Alles over Auto velgen

Ik mis eigenlijk alleen de info over de J maat als ik mijn auto op zoek. Ik ben geen kenner maar dat lijkt mij ook niet echt kloppen. Het is aan te raden om nooit meer dan 2 velgenmaten hoger te gaan om nog een beetje comfort te behouden. In de afbeelding rechts zie je de letter C welke staat voor center midden , de letter M van montagevlak en ET.

Met of zonder centreer ring, afwijkende ET waarde, wat kan er nou echt? De ET-waarde wordt berekend d. De J-waarde geeft de breedte aan tussen de velgranden buitenrand en binnenrand.

Dat zou prima kunnen: bijna geen verschil in omtrek: slechts 4 mm. De ET-maat ook wel offset genoemd is de afstand in millimeters tussen het midden van uw velg en het bevestigingspunt. Als je maar goed oplet dat het qua ET waarde wel enigszins in de buurt komt van how long to get a dutch passport je nu hebt.

Velgen Correspondentie velgen en banden TUV certificaat Velg afmeting Invloed van velggewicht Monoblock of demonteerbare velg Velg voor de winter Band met velgbeschermer Velgen vastschroeven ET-maat van een velg Moertypes Wat is een et waarde bij velgen schoonmaken Steekmaat van een velg Aluminium velg verwisselen.

Hallo, Ik heb lichtmetalen velgen,met de volgende maten. De steekmaat wordt altijd aangeduid in combinatie met het aantal gaten, dus bijvoorbeeld 4 x Ik heb aluminium velgen voor de Espace IV. Ga je voor een andere set velgen dan is een afwijking van 5 mm in de ET-waarde acceptabel.

Meest gezochte auto's en steekmaten

Autobanden kennis Alles over autobanden en velgen. Als de bandenmaat verkeerd is dan kan de omtrek van de band veranderen. Grotere velgen betekenen plattere banden. Heel erg bedankt voor de reacties.

Die kan je gewoon gebruiken. Echter hoor ik weer van andere kenners dat je best wel een velg met een grotere naaf met behulp van een centreer ring. Ik heb gebeld met mijn vaste garage en die adviseren exact de naaf maat en ET waarde aan te houden omdat wat is een et waarde bij velgen anders versnelde slijtage of problemen zullen optreden.

Als de ET-waarde lager wordt, dan zit de bevestiging van de velg meer naar het midden en komt de velg juist meer naar buiten.

Forumlijst Discussielijst Nieuwe discussie.

Wat is de ET-maat van een velg?

Is van een andere velg de naafdiameter kleiner dan past de velg niet op de auto. Passen deze wielen ook op een nieuw aan te schaffen Mitsubishi Outlander, ook met 16 inch banden en vijf gats wielen? Wat is nou de waarheid omtrent dit verhaal?

Ik heb gebeld met mijn vaste garage en die adviseren exact de naaf maat en ET waarde aan te houden omdat er anders versnelde slijtage of problemen zullen optreden. Het is mij al een stuk duidelijker.

Passen deze wielen ook op een nieuw aan te schaffen Mitsubishi Outlander, welke marges zijn mogelijk of niet mogelijk qua ET waarde. Een te lage ET zorgt ervoor dat je wielen meer naar buiten komen, waardoor slijtage snel optreedt. ET 45ook met 16 inch banden en vijf gats wielen. Uitrekenen welke band er op welke J-maat past De band moet altijd breder zijn dan de velg. Wat kan ik doen zodat de banden niet meer raken, wat is een et waarde bij velgen, behalve het niet meer volledig indraaien van de wielen dan.

Voor winterbanden heb ik inch velgen. Je kunt in veel gevallen 2 maten groter dan wat origineel is op de auto. De lagers worden op een andere manier belast dan waarvoor ze zijn gemaakt, hier heb je wel enige speling in.

Hoeveel gaats is een velg

Dit betekend dat er een bandenmaat-breedte van op kan. Laatste wijziging: door Volumius. Quad banden Zoeken op merk Zoeken op afmeting.

Deze site geeft aan dat de ET 27 zou moeten zijn. Een velg die 7 J breed is, die is omgerekend 17,8 cm breed 7 x 2,54 cm. Bloggershoek Fun stuff Knutselhoek Stamgasten.

Goed om te weten:

Comments

  1. Diewe Ronal IT Wheels. Ik mis eigenlijk alleen de info over de J maat als ik mijn auto op zoek.
  2. Stalen velgen.
  3. Kan ik hier spoorverbreders op monteren om de juiste et waarde te houden. Quad banden Zoeken op merk Zoeken op afmeting.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |