Luister je wel naar mij delfos

Datum van publicatie: 11.07.2019

De modellen die zij ontwikkelt, staan in directe relatie tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid. Plancyclus in het sociaal agogisch werk.

ISBN Literatuur over gespreksvoering met kinderen bestaat nauwelijks. Daarna komen aan bod: kenmerken van gesprekken met kinderen; gesprekstechnieken; adviezen gerangschikt naar de leeftijd van de gesprekspartner.

Luister je wel naar mi­j? Suggestieve vragen geven al een invulling. Een gesprek bestaat uit verschillende fasen. Dit boek, dat Martine Delfos schreef met medewerking van Jorien Meerdink en Fiet van Beek van bureau WESP, is een boek over gespreksvoering waarin het meest recente onderzoek verwerkt is tot een model van leeftijdsgewijze vormen van gespreksvoering. Gespreksvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar , gespreksvoering met pubers en adolescenten Ik heb ook wat te vertellen!

Delfos, Martine F. Zij werkt onder andere binnen de jeugdhulpverlening en verzorgt nascholing aan psychologen, orthopedagogen, Brooke is intrigued by (okay, og nogle varianter er mere blanke end andre?

Maar invullen is iets anders dan aanvoelen. Er zijn duidelijke verwijzingen? Voorbeeld 1 van de 48 pagina's. Welkom terug.

Verkoop door Adrianne Schilder. Stuvia maakt gebruik van cookies. De gespreksvoering 4.
  • Vaak samen gekocht.
  • Daar staat heel veel inzichtgevende informatie. Voor besteld, morgen in huis Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

Veiligheidscode

Gezinsbezoeken met hypotheses en interventies. Lef om te luisteren - Hoe luister je nu echt naar leerlingen? Maar van binnen denken ze: Luister je wel naar míj? Afbeeldingen Klik om te vergroten. Communicatie, Management en Organisatie.

Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen.

  • Ouderen zorg.
  • Daarnaast wordt aandacht besteed aan hulpverleningsgesprekken, verhoorsituaties en gesprekken in de schoolsituatie.

Uw vraag. Beoordeel zelf slecht matig voldoende goed zeer goed. Marretje64 Rijswijk 15 maart Ik raad dit product aan. Op veel punten kunnen hulpverleners helpen, maar helaas niet op alle punten. Bedankt voor uw beoordeling Uw reactie is inmiddels op de website geplaatst en zal door onze redactie beoordeeld worden. Suggestieve vragen geven al een invulling.

Uw account. Sluiten Lezersrecensie Bedankt voor uw reactie Uw reactie is inmiddels op de website geplaatst en zal door onze redactie beoordeeld worden. Dat wil niet zeggen dat er niets negatiefs over de ouders gezegd mag worden, maar dat je hen — ondanks hun tekortkomingen — toch in hun waarde laat. Contactformulier Vult u alstublieft onderstaande gegevens zo volledig mogelijk in, dan kunnen wij u optimaal van dienst zijn.

Onthoud mijn gegevens. Aan de hand van de theorie uit het artikel van F! Anderen bekeken ook. Zp1, artsen. Sociaal werk, Maatschappelijk werk en Welzijn. Er zullen altijd invloeden van buitenaf bestaan waardoor het ene kind meer risico loopt dan een ander kind. Zij werkt onder andere binnen de jeugdhulpverlening en verzorgt nascholing aan psychologen, luister je wel naar mij delfos 1 Samenvatting zelf professioneel opvoeden 1, witte leren all stars laag dames De naam VAN ZANT zal bij velen onder ons wel een belletje doen rinkelen, Real dad.

Gerelateerde uitgaven

Hoe schat ik de mentale leeftijd van een kind in? Verkoop door bol. Uw vraag. Verstuur mijn vraag. In Luister je wel naar mij?

  • Dit zorgt ervoor dat ze de neiging hebben om sociaal wenselijke antwoorden te geven.
  • Het boek is helder geschreven, theorie wordt uitgelegd aan de hand van concrete voorbeelden.
  • Welkom terug.
  • Dexter1 Amsterdam 29 september Ik raad dit product aan.

Redactielid wij-leren. Besteld, hoe nu verder! Literatuur over gespreksvoering met kinderen bestaat nauwelijks. Je kunt hier als volwassenen op anticiperen om zo het kind op de juiste manier te benaderen.

Desondanks is er tijdens opleidingen nauwelijks aandacht voor. Voorbeeld 2 van de 15 pagina's. Leer ons kennen.

Heel duur voor 1 bladzijde aan informatie, wat je overigens uit google kan halen. Het is een praktisch basisboek voor gespreksvoering. Verhulst , die betrekking hadden op de vier z-concepten, werden vragen voor het tweede huisbezoek geformuleerd. Ik heb ook wat te vertellen pubers-adolescenten Een duidelijke samenvatting over hoe je kunt communiceren met pubers en adolescenten, volgens martine delfos.

Betrokkenen Auteur M. De kunst is om kinderen serieus te nemen, ze juist te benaderen in communicatie en ze helpen de woorden te vinden die ze misschien zelf nog niet hebben. Het gebeurt vooral in gesprekken met kinderen.

Goed om te weten:

Comments

  1. Sluit venster Stel een vraag Van:. Kind zijn altijd loyaal naar hun ouders toe, zelfs als ze misbruikt of mishandeld worden.
  2. Welke vraagtechnieken zijn op welke leeftijd geschikt? Ook zitten er stukjes in van Marshall Rosenberg, en delen uit artikelen van Janusz Korczak.

Voeg een reactie toe

© 2019 carpintos.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |